Julkaistu 
Heikki Rissanen

Saku Sammakon loikka lumelle

Ei tässä hätiä, näytti sammakko mökkiläiselle. Jorma Kuokkanen Ei tässä hätiä, näytti sammakko mökkiläiselle.

Mujejärven Heinävaarassa kesämökilleen tiistaina iltapäivällä neljän jälkeen mennyt Jorma Kuokkanen koki kaksikin yllätystä. Vähemmän mieluinen niistä oli mökkitiellä parinkymmenen sentin lumikinos, johon kesärenkailla liikkeellä olleen ajomatka tyssäsi ja mies jalkautui lumiselle tieuralle.

Näin oli tehnyt myös isokokoinen sammakko, lienee ollut vaikka kosiomatkalla ollut Saku, jonka suunta tieuralla oli sama, kohti mäen päällä oleva mökkiä. Seurattuaan aikansa sammakon loikkaa lumella mökkiläinen nosti sammakon puun juurelle sulaan kohtaan, jottei sulhasmies palelluta vallan sukukalleuksiaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Järjestelyt eivät kuitenkaan sammakolle käyneet, vai lieneekö mahdollinen päämäärä pitänyt veitikan lämpimänä, kun sammakko loikki pian takaisin lumelle.

Ottaessaan vauhtia loikkaan sammakko oli nostanut etukoipeaan ylös ja näyttänyt kahdella sormella, että ei tässä hätää ja oli jatkanut keskeytynyttä kosiomatkaansa.

– Vai lieneekö näyttänyt keskisormea matkaa häiritsevälle, Kuokkanen arveli.

Kommentoi

Luontohavaintoja

Näitkö luonnossa jotain yllättävää tai mielenkiintoista? Lähetä kuvasi ja tarinasi meille. Julkaisemme kiinnostavimmat tarinat ja kuvat Luontohavaintoja-palstalla.

Lähetä kuvat tällä lomakkeella.

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...