Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Linnut hotkivat 75 kiloa siemeniä kolmessa päivässä

Järripeipot viihtyivät ruokintapaikalla Saramolla lauantaina 4. toukokuuta. Maija Savolainen Järripeipot viihtyivät ruokintapaikalla Saramolla lauantaina 4. toukokuuta.

Sekä Maija Savolainen että Tapani Ovaskainen lähettivät toimitukseen kuvia pikkulintujen valtaamista pihamaista. Savolainen kertoo, että nälkäiset linnut söivät 75 kiloa auringonkukan siemeniä kolmessa päivässä.

– En ole koskaan nähnyt näin paljon järripeippoja. Olen ruokkinut lintuja tässä paikassa 40 vuotta, Savolainen kirjoittaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ovaskainen kertoo, että heidän ruokintapaikallaan pikkulintuja oli perjantaiaamuna jopa parisataa kappaletta ja ne ruokailivat koko päivän.

– Takatalvi tuli perjantaina ja linnut joutuivat etsimään ruokansa lumipeitteen alta. Pääasiassa tässä on käynyt järripeippoja, sekaan on mahtunut myös joitain peippoja, viherpeippoja, vihervarpusia, mustarastaita, punakylkirastaita ja pari käpytikkaa, Ovaskainen kirjoittaa.

Kommentoi

Luontohavaintoja

Näitkö luonnossa jotain yllättävää tai mielenkiintoista? Lähetä kuvasi ja tarinasi meille. Julkaisemme kiinnostavimmat tarinat ja kuvat Luontohavaintoja-palstalla.

Lähetä kuvat tällä lomakkeella.

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...