Julkaistu 
Henri Jokela

Läskille perso ahma liikuskelee nurmeslaisessa pihapiirissä – "Aika veitikkahan se on"

Kari Pääkkönen kuvasi ahman ikkunan läpi. Kari Pääkkönen Kari Pääkkönen kuvasi ahman ikkunan läpi.

Kamppi, osma, kortto, kätkä, metsän haamu. Euroopan suurimmalla näätäeläimellä, ahmalla, on monta kutsumanimeä. Varovainen petoeläin tallentui nurmeslaisen Kari Pääkkösen kameran muistikortille, kun ahma vieraili Pääkkösen kotipihassa.

– Tuvan ikkunasta kuvasin, noin kymmenen metrin päästä, Pääkkönen kertaa kuvaustilannetta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ahma on Pääkkösille päivittäinen pihavieras.

– Se alkoi käymään viime talvena hakemassa linnunläskiä.

Pääkkönen kertoo, että ahma on hyvin varovainen. Se kaikkoaa heti pihasta metsikköön, jos ihminen yrittää hiipiä ulos sitä katsomaan.

– Aika veitikkahan se on, vaikka porotaloudelle vaarallinen. Olisi mielenkiintoista nähdä, onko sillä pentuja. Arvelisin, että se on naaras. Keväällä täällä oli myös uros ahma, ainakin se oli isompi ja sen kuono oli hieman eri mallinen kuin tällä.

Ahman lisäksi Pääkkösten pihassa on käynyt muitakin suurpetoja. Muutama vuosi sitten karhun erauspentu kävi tarkastamassa Pääkkösten pihapiirin.

Kommentoi

Luontohavaintoja

Näitkö luonnossa jotain yllättävää tai mielenkiintoista? Lähetä kuvasi ja tarinasi meille. Julkaisemme kiinnostavimmat tarinat ja kuvat Luontohavaintoja-palstalla.

Lähetä kuvat tällä lomakkeella.

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...