Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Pohjois-Karjalan koronatilanne huonontunut entisestään – "Koronatartunnan voi saada käytännössä mistä vain"

Siun sote valmistelee Lieksan terveysasemalle erillisen, koronapotilaiden hoitoon tarkoitetun yksikön avaamista. Marja Mölsä Siun sote valmistelee Lieksan terveysasemalle erillisen, koronapotilaiden hoitoon tarkoitetun yksikön avaamista.

Koronatilanne on heikentynyt entisestään Pohjois-Karjalassa. Siun soten tiedotteen mukaan koronavirustartuntojen määrä ja sairaalakuormitus ovat jatkaneet kasvuaan ja viime viikon tartuntaluvut olivat jälleen koko epidemia-ajan korkeimmat.

Viime viikolla tartuntoja todettiin maakunnassa yhteensä 1 126, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 617. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 1 078.

Tartuntoja todettiin kaikissa maakunnan kunnissa. Nurmeksessa on todettu THL:n tartuntatautirekisterin mukaan neljä uutta tartuntaa, eli epidemian alusta lähtien Nurmeksessa on nyt todettu kaikkiaan 144 tartuntaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun soten tiedotteen mukaan tartuntamäärät ovat edelleen jyrkässä nousussa. Tällä viikolla torstaiaamuun mennessä maakunnassa oli todettu yli 400 tartuntaa. Seurannassa olevia tartunnan saaneita oli torstaina kaikkiaan noin 1 300. Tartunnanjäljitys ei pysty enää kartoittamaan kaikkia altistuneita eikä selvittämään tartuntojen alkuperää.

- Tosiasia on se, että tilanne on huonompi kuin koskaan, emmekä todennäköisesti ole vielä saavuttaneet epidemian huippua, toteaa Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja, ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Heikkinen toteaa, että kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja kannattaa välttää ja suojautua mahdollisimman hyvin.

- Koronatartunnan voi saada käytännössä mistä vain.

Myös sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on kasvussa. Keskussairaalan sekä terveysasemien osastoilla oli torstain tiedon mukaan hoidossa yhteensä 11 koronapotilasta.

Siun sote varautuu edelleen potilasmäärien kasvuun ja valmistelee Lieksan terveysasemalle erillisen, koronapotilaiden hoitoon tarkoitetun yksikön avaamista. Henkilökunnan omat sairastumiset ja karanteenit hankaloittavat tilannetta niin osastoilla kuin ikäihmisten hoivakodeissakin.

- Tavallisesti sairaalahoidossa tartuntamäärien kasvu näkyy muutaman viikon viiveellä ja tähän varaudutaan. Tartuntamäärien kasvu lisää myös henkilökunnan poissaoloja, mikä vaikuttaa koko palvelujärjestelmään, Heikkinen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa. Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottam...
Vaikka olen elänyt koko elämäni 2000-luvulla, suurin osa lapsuuteni saduista päättyi sanoihin "Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka". Mitä...
Tarkastellessani keskustelua joulusta ja sen herättämistä tunteista sisäinen keittiöpsykologini pääsee valloilleen. Hiljaa mielessäni leikin oman eläm...