Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Siun sote: 40–49-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen maanantaista alkaen

Kolmansia koronarokotusannoksia saa yhä nuoremmat. Juha Inkinen Kolmansia koronarokotusannoksia saa yhä nuoremmat.

Siun sote tarjoaa kolmannen koronarokotuksen ensi viikosta alkaen myös perusterveille 40–49-vuotiaille. Kyseinen ikäryhmä voi varata rokotusaikansa maanantaista 10. tammikuuta alkaen. Toisesta koronarokotteesta tulee olla kulunut vähintään neljä kuukautta ennen kolmannen rokotuksen ajankohtaa.

Rokotusvuorossa ovat edelleen myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 18–59-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat, joiden 2. koronarokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata 3. rokotusajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteisten aika 3. koronarokotukseen varataan maanantaisin kello 8–9 Siun soten puhelinpalvelun kautta.

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 18–70-vuotiaat ja kaikki 40–69-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta. Koska kolmannen koronarokotuksen rokotusväli vaihtelee eri rokotusryhmillä, on tärkeää varata aika juuri oman rokotusryhmän ajalle.

Siun sote suosittelee rokotusajan varaamista ensisijaisesti verkon kautta. Jos ajanvaraus ei ole mahdollista verkon kautta, voi sen varata maanantaisin kello 8–9 Siun soten puhelinpalvelun kautta.

- Puhelinpalveluun toivotaan soitettavan vain, jos ajan varaaminen verkossa ei ole mahdollista. Näin mahdollistetaan ajan varaaminen myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkoajanvarausta. Verkkoajanvarauksessa ja puhelinpalvelussa on varattavissa samat rokotusajat. Jos aikaa ei ole vapaana verkkoajanvarauksessa, ei sitä ole myöskään puhelinpalvelussa, Siun soten tiedotteessa korostetaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Se, että muuttaa korona-aikana uuteen kaupunkiin, ei omien kokemuksieni mukaan estä uusien tuttavuuksien löytämistä. Ongelma on pikemminkin siinä, ett...
Karjalaisen Hän kävi täällä –palstalla muisteltiin viime viikon lopulla saippuasarja Kauniiden ja rohkeiden henkilön Carolinen (Joanna Johnson) vierai...
Pöö, osa teistä saattaakin muistaa minut. Suurin osa taas ei. Viime kuukausien työ- sekä armeijakiireiden takia paperille rustailu on jäänyt vähemmäks...