Ikuista välivuotta viettämässä

Uusi vuosi aikuisena

blogikuva

Makoilin juuri tuttuun tapaani punkassa. Sain viestin kotirintamalta, että autoni vakuutusmaksut täytyisi maksaa.

Vuoden vaihtuessa olen alkanut ottamaan vastuuta enemmän, aikuistua. Joulukuun alussa otin ensimmäistä kertaa auton nimiini, ja yhtäkkiä kaikki säästöni olivat kadonneet. Säästöt, jotka kovalla työllä olin kerännyt valmiiksi muuttoani varten, katosivat hetkessä. Toisaalta olen ylpeä saavutuksestani.

Juhla Mokka ja veroja

Olen myös huomannut, että kahvista on tullut tärkeä rutiini päivisin. Armeijassa tulee juotua kahvia jonkin verran, joskin sitä sai alokasaikana todella harvoin. Nyt on kuitenkin keksitty keinot selättää vieroitusoireet. Näitä keinoja en kuitenkaan kerro, jotteivat uudet alokkaat saa vaikutteita.

Millaista aikuistumisen pitäisi oikeasti olla? Kahvia, autoja ja veroja? Vai kenties viini-iltoja raskaan työpäivän jälkeen? Olenko myöhässä aikuistumisen suhteen? Täytänhän marraskuussa 20 vuotta, eikä minulla ole ammattia, jota harjoittaa. Sen lisäksi en älyä viineistä hölkäsen pöläystä. Mistä tietää, että on kasvanut aikuiseksi? Vaatiiko aikuistuminen asettautumista paikoilleen vai voiko olo olla vapaa ja huoleton? Tuskinpa kysymyksiin on oikeaa vastausta, täytyy vain itse selvittää onko oikeasti aikuinen. Viimeistään siinä vaiheessa, kun äiti ei pesekään pyykkejä, voin kutsua itseäni aikuiseksi.

Uudelta vuodelta toivon saavani lisää katetta elämääni, miksei myös säästöönkin siinä samalla. Erikoisia uuden vuoden lupauksia en suorita. Toivottavasti kuitenkin pysytään terveenä ja päästään nauttimaan kesästä turvallisesti!

Toivotankin tekstini myötä kaikille hyvää alkanutta vuotta! :)

Aikuisuutta odotteleva Arttu

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
28.05.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ylakarjala.fi/