Iivarin passissa

Nuoren hirven mölinöitä metsän keskeltä.

Iivari haastattelee: Risto Kuittinen

Iivari haastattelee: Risto Kuittinen

Hetken luulin jo selvinneeni haastattelu-urakastani, kunnes noustessani takaisin toimitukseen huomasin, että yläkerrassa pyöri täysin uusi mies. Birgit oli poissaollessani muuttunut tai ehkä paremminkin korvattu nuoremmalla ja parrakkaammalla versiolla. Tästä uudesta hepusta piti ottaa heti selko.

Kuka olet ja miten päädyit Ylä-Karjalaan?
– Nimeltäni olen Risto Kuittinen ja ammatiltani media-alan sekatyöläinen. Tällä hetkellä olen toimittaja, kuvaaja tai kuvaava toimittaja. Olen kotoisin Valtimolta, ja opintojen jälkeen töitä löytyi täältä, joten mikäpä ettei!

Mitä teet täällä?
– Teen tavallisia pienen toimituksen toimittajan tehtäviä eli työnkuva on varsin laaja. Kuvaustaktiikkana käytän englanninkielistä termiä ”spray and pray” eli vapaasti suomennettuna kameran nappi pohjaan ja toivon, että joku kuvista onnistuisi.

Miltä ensimmäiset päivät ovat vaikuttaneet?
– Tietoähky. Lehden tekemisessä onkin monia muita työvaihteita kuin se jutun kirjoittaminen. Kunpa löytäisin ne oikean päivän tv-ohjelmat jostain!

Mitä teet vapaa-ajalla?
– Luonnossa liikkuminen ja siellä valokuvaaminen. Kaikenlainen tietotekniikkaan ja populaarikulttuuriin liittyvä vie myös aikaa.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
09.08.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ylakarjala.fi/