Iivarin passissa

Nuoren hirven mölinöitä metsän keskeltä.

Iivari haastattelee: Päivi Hakala

Iivari haastattelee: Päivi Hakala

Eihän noita toimittajien turinoita jaksa määräänsä enempää kuunnella, joten päätin jatkaa haastattelukierrostani alakerrasta. Siellä vastaan tuli ensimmäisenä Hakalan Päivi.

Päivin hersyvän naurun kaikuja olen kuulostellut monta kertaa yläkerrassa, ja monelle hän on varmasti tuttu kasvo, mutta nyt halusin selvittää, mitä hän loppujen lopuksi oikein siellä alhaalla puuhailee.

Kuinka kauan olet ollut Ylä-Karjalassa ja miten päädyit tänne?
– Lokakuussa tulee kymmenen vuotta täyteen Ylä-Karjalan palveluksessa. Olen Nurmeksesta kotoisin. Lukion jälkeen muutin pois Nurmeksesta sillä nuoruuden innolla ja uholla, että en koskaan tule enää takaisin tähän ”käpykylään” :) . Seitsemän vuotta asuin muualla, mutta sittenpä rakastuin nurmeslaiseen mieheen, ja sen jälkeen paluu Nurmekseen alkoi kummasti taas kiinnostaa. :)
Muutin Nurmekseen takaisin ja olin Veljekset Laakkosella autosihteerinä. Syksyllä 2007 autoliikkeen henkilökunnalle tuli tieto, että yt-neuvottelut alkavat ja autoliikkeen toiminta päättyy. Minulle tarjottiin autosihteerin töitä Tampereelta. Siinä vaiheessa oli mies ja kolme lasta ja omakotitalo Tervapurolla ja lisäksi mieli muuttunut niin, että ”entinen käpykylä” olikin hyvä paikka asua, joten työ muualla ei houkuttanut.
Samoihin aikoihin tuli Ylä-Karjala lehdelle myynti- ja asiakaspalvelutoimihenkilön paikka auki. Hain paikkaa, ja minut valittiin tehtävään. Tosi hyvä tuuri, että Nurmeksessa oli työpaikka avoinna, kun tieto autoliikkeen sulkemisesta tuli, ja että sain heti töitä.

Mitä työhösi kuuluu?
– Yhdellä sanalla sanottuna asiakaspalvelu. Toimenkuvaani kuuluu muun muassa Ylä-Karjalan tilaajapalvelun asiat eli tilaukset, osoitemuutokset, peruutukset, jakeluhäiriöt ja jakelunkeskeytykset. Myös digilehden tunnukset saa minulta. Ilmoitusasioista hoidan rivi-ilmoitukset, kuolinilmoitukset sekä kokous- ja merkkipäiväilmoitukset. Teen myös ilmoitusvalmistusta. Valmistan kuolinilmoitukset ja rivi-ilmoitukset sekä osan mustavalkeista kokous- ja merkkipäiväilmoituksista. Seurapalsta, kansalaisopiston palsta ja torstaisin lehdessä olevat kirkolliset aineistot hoituvat minun kauttani lehteen. Hoidan myös Karjalaisen tilaus- ja rivi-ilmoitusasioita. Karjalaisen kassanhoito ja siihen liittyvät tilitykset kuuluvat myös toimenkuvaani.

Kerro joku hauska sattumus työssäsi.
– Asiakas lähetti sähköpostilla ilmoitusaineiston, ja ilmoituksen julkaisun jälkeen hän otti yhteyttä ja kertoi, että ilmoituksesta puuttui osa tekstiä ja että ilmoitus pitää laittaa uudestaan lehteen veloituksetta.
Tarkistin saadun aineiston ja lehdessä olleen ilmoituksen, eikä mitään eroa ollut. Asiakas oli eri mieltä. Lähetin hänelle sen saman aineiston sähköpostilla kuin, mitä hän oli meille lähettänyt, ja mainitsin, että meillä täällä on jo kolme henkilöä lukenut sen saman viestin ja verrannut tekstiä ilmoitukseen, eikä mitään tekstiä puutu. Asiaa jahkattiin edestakaisin useammassa viestissä.
Lopulta pyysin ilmoitusvalmistajaa tulostamaan tekstin omalla tulostimellaan ja kas kummaa, kun ilmoitusvalmistaja toi tulosteen, niin puuttunut teksti oli siinä tulosteessa. Jostain syystä puuttuva teksti ei näkynyt tietokoneen näytöllä, ja minun tulostin ei sitä tekstiä ollut tulostanut. En ymmärrä vieläkään miksi, eivätkä ymmärtäneet meidän Joensuussa olevat atk-tukihenkilötkään. Otin nolona yhteyttä ilmoituksen lähettäjään ja selitin tilannetta. Sovittiin, että ilmoitus tulee uudestaan lehteen puuttuneen tekstin kera ja veloituksetta. :)

Mitä teet vapaa-ajallasi?
– Harrastan liikuntaa. Syksyisin ja keväisin käyn ohjatuissa ryhmissä. Zumba, voimaryhmä ja kahvakuula on nyt ohjelmassa ja lokakuussa alkaa jooga. Viikonloppuisin on päästävä raittiiseen ilmaan ja jatkamme mieheni isän perinnettä: kävelylenkki aamulla Tervajärven ympäri. Marjoja pitää tietysti kotiin saada, ja keräämme syksyisin lakkoja, mustikoita ja puolukoita, viinimarjat mehustan talven varalle.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
14.08.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ylakarjala.fi/