Iivarin passissa

Nuoren hirven mölinöitä metsän keskeltä.

Iivari haastattelee: Meri-Kukka Okkonen

Iivari haastattelee: Meri-Kukka Okkonen

Birgitin haastattelun jälkeen tajusin, että seinän toisella puolellehan taisi olla joku toinenkin naisenpuolikas Annin lisäksi. Kipitin kavioilla rivakkaa ravia Ilmoitusvalmistuksen puolelle, jotta Meri-Kukka Okkonen ei tuntisi oloaan täysin ohitetuksi.

Onneksi minut otettiin mieluisasti vastaan, vaikka melkein taisin tehdä kardinaalimunauksen unohtamalla puolet Ilmoitusvalmistuksen Nurmeksen vahvuudesta.

Miten päädyit Annin työkaveriksi?
– Tulin tänne Ilmoitusvalmistukseen ensimmäistä kertaa vuonna 2011 työharjoitteluun, jonka jälkeen pääsin kesätöihin Joensuuhun Noljakan toimipisteelle. Se kesätyö venähtikin sitten melkein puolen vuoden mittaiseksi. Kävin vielä kouluni loppuun Outokummussa ja keväällä 2013 heti valmistuttuani palasin taas kesätöihin Noljakkaan. Sekin kesätyö pääsi venähtämään. Ehdin työskennellä Joensuussa pari vuotta ja vuonna 2015 siirryin tänne Nurmeksen toimipisteelle. Tänne oli helppo tulla, kun paikka oli jo ennestään tuttu, ja ihan mukava oli päästä palaamaan kotiseudulle.

Onko ilmoitusten tekeminen vaikeaa?
– Riippuu ihan ilmoituksesta. Pienet ilmoitukset, joissa on vain tekstiä, ovat melko helppoja tehdä, mutta isommat ilmoitukset ovat jo haastavampia.

Millainen on suhteesi minuun eli Iivariin?
– Saan piirtää Iivaria puuhailemassa milloin mitäkin. Se on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ilmoitusten ja muiden töiden lomassa. On hauska keksiä erilaisia tapoja kuvata Iivaria, kun hän esimerkiksi rakentaa lumiukkoa tai ihan vain nauttii päivän lehdestä.

Miten kulutat vapaat tuntisi vuorokaudessa?
– Aika pitkältä juoksen eri harrastusten perässä. Käyn kahdesti viikossa lentopalloharjoituksissa Joensuussa. Pelaan Joen Jujussa naisten 2-sarjaa, ja roolini on passari. Viikonloput menevätkin sitten pelireissuilla. Lentopallon lisäksi käyn kerran viikossa tanssiharjoituksissa. Se on mukavaa vaihtelua palloilulle. Aloitin myös vähän aikaa sitten thai-nyrkkeilyn, sielläkin käyn kerran viikossa. Milloin vapaa-aikaa sattuu olemaan, piirtelen ihan huvin vuoksi. Piirrän mitä juuri sillä hetkellä sattuu mieli tekemään, yksityiskohtaisia piirustuksia, sarjakuvia tai ihan vain nopeita luonnoksia.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
09.08.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ylakarjala.fi/