Iivarin passissa

Nuoren hirven mölinöitä metsän keskeltä.

Iivari haastattelee: Anni Halonen

Iivari haastattelee: Anni Halonen

Samalla kun jutustelin Heikin kanssa viime viikolla, kuuntelin, kuinka seinän takaa kuului jonkinlaista meteliä. Pitihän sitä näin uteliaana sarvekkaana käydä vilkaisemassa, mikä seinän toisella puolella ääntä pitää.

Sieltähän löytyi vallan toinen firma, Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus ja sen pari työntekijää. Ensimmäisenä hyökkäsin lähimpänä olevan painopinnanvalmistaja Anni Halosen kimppuun.

Mikä on suhteesi Ylä-Karjalaan?
– Nurmeksessa syntyneenä Ylä-Karjala on kulkenut aina mukana. Kyllähän tuo opiskeluaikanakin Pohjanmaalle postiluukusta kolahti. Siitä kun oli helppo seurata kotipaikkakunnan tapahtumat ja pysyä asioista kartalla.
Suhteemme syventyi dramaattisesti loppukesästä 2012, kun pääsin Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistukselle työkokeiluun. Ennen kokeilua minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä täällä tehdään, mutta lähdin hommaan avoimin mielin. Pääsin väsäämään lehti-ilmoituksia, aloitin pienistä ja etenin vaativampiin. Kokeilun jälkeen sainkin heti talosta töitä, ja tällä tiellä ollaan edelleen.

Millaista työtä ilmoituksien tekeminen on?
– Hyvin vaihtelevaa. Pienemmissä ilmoituksissa ei paljon luovuutta vaadita, mutta suuremmissa pääsee jo toteuttamaan eri tavalla itseään. Pääasiahan on, että ilmoituksesta näkee selkeästi mitä, missä ja milloin. Visuaalisesti ilmoituksesta pyritään samaan mahdollisimman huomiota herättävä. Usein mahdollisimman pieneen kokoon pitäisi survoa mahdollisimman paljon asiaa ja silti säilyttää ilmoitus luettavana ja mielenkiintoisena. Se tekee työstä haasteellista, mutta myös mielenkiintoista.
Kiireisimpinä aikoina ilmoituksia pitää suoltaa kuin liukuhihnalta ja virheitäkin sattuu. Onneksi ilmoitukset oikoluetaan ja monesti lähetetään myös asiakkaalle nähtäväksi. Näin on monelta nololta kirjoitusvirheeltä vältytty.

Kuuluuko työhösi muuta?
– Teen myös paljon muuta suunnittelutyötä kuten esitteitä, julisteita, lehtitaittoja ja pakkaussuunnittelua. Vaihtelu pitää työn haastavana ja mielekkäänä. Koko ajan löytyy uusia asioita opeteltavaksi.

Miten vapaa-aikasi kuluu vai onko sellaista?
– Välillä tuntuu, että vapaa-aikana minuutit kuluvat nopeammin. Siitä pitää huolen perhe, varsinkin reilu vuoden vanha Olavi-poika. Juuri kiipeilystä innostuneen perillisen kanssa minuutissa ehtii tapahtua liiankin paljon, joten silmät on oltava selässäkin.
Omaa laatuaikaa vietän lähinnä lenkkeilemällä. Harrastuksia löytyy muitakin, mutta vakituisin on juoksu. Ensimmäinen puolimaraton tuli juostua keväällä, ja tavoitteena on parantaa aikaa ensi vuonna.

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
09.08.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ylakarjala.fi/