Ikuista välivuotta viettämässä

Hej då Sverige

Hej då Sverige

Glamouria, hyvää ruokaa sekä pikamuotia. Useita yökerhoja sekä ravintoloita, joissa nälkä taklataan mäkeen pienoiseen ylihintaan. Sellaiseksi oletin Ruotsin risteilyn kokemuksen. Saimme tyttöystäväni kanssa idean Norjan reissuni jälkeen: lähdetäänpäs Ruotsiin! Tomerana poikana varasin Silja Linen sivuilta hytin ja lähdimme äkkilähdölle merelle.

Ruotsin risteily lienee usean parikymppisen ensimmäinen omakustanteinen ulkomaanmatka. Lajitovereiden kanssa matkustaminen paatilla onkin jäänyt joillekin tavaksi eläkeikään asti. Onhan risteily halvin tapa aistia luksusta, kun vertaa esimerkiksi lentojen sekä Dubain hotellien hintoja. Mutta laivallakin saa hassattua rahaa.

En olettanut, että risteily olisi oma festivaalinsa. Useita upeita esiintyjiä, joista mieleen jäi Marko Vainion Divet-show. Kerrassaan mahtava imitaatioshow, josta ei vauhtia puuttunut. Lavalla nähtiin Paula Koivuniemi, Matti ja Teppo ja piipahtihan lavalla myös pääministerimme Sanna Marin.

Maissa oli hieman kenkku keli, mutta toisaalta suunnitelmammekaan eivät olleetkaan kummoiset. Ilmeisesti eksyimme kuninkaallisten linnaan ja sitä kautta egyptiläiseen museoon. Matkalla kävimme hakemassa donitsit, jotka olivat sotkun munkkeihinkin verrattuna priimaa. Ruokapaikan etsiminen tuotti hankaluuksia, mutta päädyimme valitsemaan sievän thaimaalaisen kojuravintolan. Tulisemman annoksen syötyäni suunnistimme takaisin linja-autoasemalle, josta kyyti lähti kohti satamaa.

Illalla nautimme Marko Vainion sekä Muumipeikon esityksistä. Illalla poistatin tuliaiset tax-free-kaupasta. Nautin myös kenties elämäni parhaan lihapiirakan. Ja tämä on paljon sanottu minulta, koska muutama porilainen on tullut syötyä.

Miniloma toimi loistavasti, ja olemmekin jo miettineet uutta ajankohtaa reissulle. Ikään kuin tämä oli testimatka, nyt tiedämme mitä odottaa.

Toisaalta elämä on parasta, kun ei tiedä mitä tielle sattuu...

Reppureissaaja Arttu

 

Kommentit

Ei kommentteja
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
28.09.2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ylakarjala.fi/